Értesülj az elsők között a Trónok Harca aktualitásairól: Folyamaros híráradatat a sorozatról, az aktuális részekről, letöltésekről, feliratról, képekről és érdekességekről!

 

 

| Legfontosabb hírek, érdekességek a sorozatról |

Hivatalos megjelenés: 2017..? (még nem ismert)

Ismertető: George R.R. Martin jelenleg is dolgozik a 6.köteten. A rajongók legnagyobb bánatára a könyvsorozat következő részére várhatóan még nagyon sokat kell várni.

Hírek


 

 

● Törekedj a kulturált hozzászólásra. A nem megfelelő stílusú, zavaró publikáció(k) esetén fent tartjuk a jogot, azok törlésére.
● Cserét itt kérhetsz. Feltételeket IDE KATTINTVA olvashatsz! 

Ha SPOILEREKET is tartalmazó mondanivalód van, kérünk, hogy használd az alábbi chatet: KATTINTS IDE!

 online látogató

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Újraindult. Kérünk, ha szeretnél a partnerünk lenni, vagy nem találod magad a weblapok közt jelezd a szerkesztőség felé. 

     

Kapacitás: 6 szabad hely

 

 
Az oldal témája: Game of Thrones - Trónok Harca
Szerkesztők: Tori, Effy, Senussya, Bee
Nyitás: 2013.06.22.
Kinézet & Kódolás: Tori

>> további rendszerinformáció az oldalról
>> regisztráció és/vagy bejelentkezés az oldalra

 

Látogatottsági adatok

 

Az oldal és szerkesztői nem állnak kapcsolatban a sorozat szereplőivel illetve azok rokonaival, menedzsereivel George R.R. Martinnal vagy a  bármely munkatársával.

Az oldalon található összes anyag az oldal és a szerkesztők saját szellemi terméke/fordítása/cikke/ötlete. A másolás, és más a másodközlés (más oldalon való feltüntetés/átmásolás) - a forrás megjelölése nélkül - szigorúan tilos és jogi következményekkel járhat. A képek és videók a  és George R.R. Martin tulajdonában állnak, ezek nincsenek ezen oldal szerkesztőinek birtokában. 

JOGI NYILATKOZAT BŐVEBBEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Térkép

WESTEROS

Westeros az ismert világ egyik kontinense (összesen 4 van: Essos, Sothoryos, Ulthos, Westeros), melynek nagyrésze egy politikai egység, a Hét Királyság, efelett pedig az éppen a Vas Trónon ülő ember uralkodik a fővárosból, Királyvárból. Azok, akik nem tartoznak ebbe a részbe, a Falon túl élő vadakként ismertek. Ez a Fal választja el a két társadalmat rendkívül magas (körülbelül 700 láb, tehát 213 méter) és hosszú (körülbelül 300 mérföld) falával, melyet az Éjjeli Őrség tagjai védelmeznek. A Fal holléte a messzi északra tehető. A legdélebbi része Westerosnak Dorne. Ez pontosan az ellentéte az északi környezetnek, hiszen sivatagokra bukkanhatunk, és jellemző a hőség. (A forróság pedig a lakosok vérében is van jóbőven.) A két régió közt megtalálhatjuk a Vas Szigeteket, melyek nyugaton helyezkednek el. Összesen 7 sziget található itt, viszont a Pyke szigetéről származó Greyjoy ház uralkodik minden. Ha továbbmegyünk, elérjük a Három Folyót is, melyek a Tully ház uralma alatt állnak. Mivel könnyen bevehető a terület, ráadásul eléggé a középpontban van, rengeteg csata harcterévé vált. Keletre haladva feltűnik Arryn-völgy is, földrajza azonban már annál bonyolultabb, hiszen hegyek veszik körül. Télen szinte teljességgel bevehetetlen az utak miatt, ezért az átkelés csak a melegebb években lehetséges, viszont a hegyekben rengeteg klán él, ami veszélyessé teszi ezt a részt. A völgy fő pontja a Sasfészek, innen uralkodik az Arryn ház is. Ha a Három Folyótól nyugatra indulunk, a Nyugatföldeket lelhetjük, melynek a Kaszter-hegyről származó Lannister család tart uralma alatt. Fontos városa a területnek Lannisport, amely egész Westerosban ismert város és kikötő. A Lannister család gazdagsága a Nyugatföldekre vezethető vissza, hiszen a terület gazdag arany- és ezüstbányákban. Királyvárat és az azt körülvevő területeket is megtalálhatjuk nem olyan messze a Nyugatföldektől. Az Északon kívül a legnagyobb régiója Westerosnak a Folyóvidék, melynek városait és falvait rengetegen lakják. A Tyrell ház vezérli az Égikertből, amely egy közkedvelt része Westerosnak határtalan szépsége és természetessége miatt. A régióban élő emberekről általánosságban elmondható, hogy szelídek és rafináltak, ezért az ellentétekből kifolyólag sokszor keverednek harcba a Dorne-i emberekkel. Királyvártól szintén délre helyezkedik el a Viharvidék is. Ezt sem olyan egyszerű bevenni, hiszen meredek hegyekkel, sziklás partokkal és zöldellő erdőkkel van tele. Központja Viharvég vára, mely felett a Baratheon ház dominál. A Viharvidék egészen a Dorne-i tengerig húzódik. Westeros kontinensét a Keskeny-tenger választja el Essostól.

ESSOS

Az ismert világ legnagyobb kontinense. Nagysága körülbelül akkora, mint Eurázsia. Mivel messze van az Örök Tél Földjétől és délebbre is helyezkedik el, a hőmérséklet a terület nagyrészén magasabb, mint Westerosban. A nyugati partján van a Szabad Városok régiója, ez egy 9 városállamból álló rész, melyek közül 7 város partmenti (Braavos, Myr, Pentos, Volantis) vagy szigeti kikötő (Lorath, Lys, Tyrosh), 2 pedig már teljesen a szárazföldi részen található. (Norvos, Qohor) A városok rendkívül fejlettek, még Királyvárnál is előrébb járnak. A nyugati parttól egészen Qohor erdejéig húzódik ez a terület, keletről pedig Rhoyne folyója határolja. Ezek elválasztják a régiót a Dothraki-tengertől, a dothraki népnek otthont adó sztyeppekből és síkságokból álló területtől. Mivel a nomád életmódot folytató dothraki nép gyakran fosztogatja a környező településeket, a régióban élés veszélyessé vált más népek számára. A Dothraki-tenger központja Vaes Dothrak, az egyetlen lakott város ezen a környéken, és ez egyben a dothraki kultúra otthona is. Innentől északra van a Didergő-tenger (The Shivering Sea) Sarnor, Omber és Ifeqevron Királyságával, ezek nagyrésze azonban teljesen le lett rombolva, a környező városokat pedig kifosztották. Valószínűleg a valyriai népek lakhatták eredetileg, ahogyan a Valyriai-félszigetet is. A félsziget délre van, és egészen a Nyártengerig (Summer Sea) húzódik. Nagyrésze körülbelül 400 évvel ezelőtt rombolódott le. Keletre a félszigettől lelhető Ghascar és a Rabszolga-öböl. A régiónak több, kicsi városállama van, köztük rabszolgatartó kikötővárosok is vannak, például Yunkai, Meereen és Astapor. A Rabszolga-öböltől északkeletre, avagy a Dothraki-tengertől délkeletre Lhazar területe a lhazareen népek otthona, akik köztudottan békés természetűek, jó rabszolgák és könnyű prédák. Lhazar 3 városa Hesh, Lhazosh és Kosrak. A messzi keleten végül rábukkanthatunk Quarth városára, amely nagyrészt varázslókból és kereskedő hercegekből áll. Ugyan a tisztavérűek uralkodnak, különböző klánok is megpróbálnak beszállni a város irányításába. Quarthot hatalmas falak veszik körül, növelvén a terület biztonságát. Sajnos az ennél is keletebbre elhelyezkedő területekről nem sok információ van.

SOTHORYOS

Szintén az ismert négy kontinens egyike, azonban nem sokat tudunk róla, hiszen nagyrésze teljesen felfedezetlen területekből áll, többségében dzsungelekből. Sothoryos területén járványfertőzés veszélye is fennáll. Ismert, lerombolt városai az északi partján találhatóak, Zamettar, Yeen, Gogossos és Gorosh néven, de nem sokat tudni róluk sem. Kisebb szigetek is vannak a kontinens környékén, ilyen a Könnyek Szigete, vagy a Varangyok Szigete is. 

ULTHOS

Asshaitól délre, Sothoryostól keletre elhelyezkedő kontinens. A legkevesebbet erről a részről tudjuk, hiszen csak annyi ismert Ulthossal kapcsolatban, hogy sűrű dzsungel borítja az egész területét. 

 
Minden jog fentartva 2013-2015 (c) gameofthrones.gp

OLDALINFORMÁCIÓ        |        SZABÁLYZAT        |        KAPCSOLAT        |        FACEBOOK        |        TWITTER        |        JOGI NYILATKOZAT


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!