Értesülj az elsők között a Trónok Harca aktualitásairól: Folyamaros híráradatat a sorozatról, az aktuális részekről, letöltésekről, feliratról, képekről és érdekességekről!

 

 

| Legfontosabb hírek, érdekességek a sorozatról |

Hivatalos megjelenés: 2017..? (még nem ismert)

Ismertető: George R.R. Martin jelenleg is dolgozik a 6.köteten. A rajongók legnagyobb bánatára a könyvsorozat következő részére várhatóan még nagyon sokat kell várni.

Hírek


 

 

● Törekedj a kulturált hozzászólásra. A nem megfelelő stílusú, zavaró publikáció(k) esetén fent tartjuk a jogot, azok törlésére.
● Cserét itt kérhetsz. Feltételeket IDE KATTINTVA olvashatsz! 

Ha SPOILEREKET is tartalmazó mondanivalód van, kérünk, hogy használd az alábbi chatet: KATTINTS IDE!

 online látogató

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Újraindult. Kérünk, ha szeretnél a partnerünk lenni, vagy nem találod magad a weblapok közt jelezd a szerkesztőség felé. 

     

Kapacitás: 6 szabad hely

 

 
Az oldal témája: Game of Thrones - Trónok Harca
Szerkesztők: Tori, Effy, Senussya, Bee
Nyitás: 2013.06.22.
Kinézet & Kódolás: Tori

>> további rendszerinformáció az oldalról
>> regisztráció és/vagy bejelentkezés az oldalra

 

Látogatottsági adatok

 

Az oldal és szerkesztői nem állnak kapcsolatban a sorozat szereplőivel illetve azok rokonaival, menedzsereivel George R.R. Martinnal vagy a  bármely munkatársával.

Az oldalon található összes anyag az oldal és a szerkesztők saját szellemi terméke/fordítása/cikke/ötlete. A másolás, és más a másodközlés (más oldalon való feltüntetés/átmásolás) - a forrás megjelölése nélkül - szigorúan tilos és jogi következményekkel járhat. A képek és videók a  és George R.R. Martin tulajdonában állnak, ezek nincsenek ezen oldal szerkesztőinek birtokában. 

JOGI NYILATKOZAT BŐVEBBEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vallások

A sorozatban több vallással is megismerkedhetünk, attól függően, Westeros melyik részén jár az ember. 

1. A Hét Hite (Faith of the Seven)
Az elsődleges vallás Westerosban, leginkább a déli részén domináns. Ebben a hitben a monoteizmus érvényesül, tehát a hívők egy isten létezésében hisznek, azonban ennek hét alakja van: az Atya, az Anya, a Szűz, a Vénasszony, a Harcos, a Kovács és az Idegen. Ezek mind-mind mást jelképeznek:

  • Az Atya: az isteni igazságosságot, a halottak lelkei feletti bírálatot
  • Az Anya: a kegyelmet, a békét, a termékenységet és a szülést, néha a "nők erejeként" emlegetik
  • A Szűz: az ártatlanságot, a szerelmet, a gyönyört
  • A Vénasszony: a bölcsességet, a jóslást
  • A Harcos: az erőt és a bátorságot a harcban
  • A Kovács: a teremtést és a kézművességet
  • Az Idegen: a halált és az ismeretlent

A hívők közül a papokat Septonoknak, a papnőket pedig Septáknak nevezik.

2. A Régi Istenek (The Old Gods of the Forest)
Északon a legtöbben nem vették át az új vallást, helyette maradtak a Régi Isteneknél. Régen ez volt az általános vallás Westerosban. Politeizmus jellemző rá, tehát több, pontosabban számtalan isten (és szellem) szerepel benne, ezek a természet névtelen erői. A hit kevésbé szervezett, mint a többi, és személyesebb is, de az alapvető szabályok itt is megvannak. A hívők általában fákhoz imádkoznak, melyeknek fehér törzsük és vörös leveleik vannak, ezek a szívfák.

3. A Vízbefúlt Isten (The Drowned God)
A Vas-szigetek lakói csakúgy mint az északiak, megtartották régi vallásukat. Ők viszont - a Hét Hitéhez hasonlóan - egyetlen isten létezésében hisznek, és az ő szabályai szerint élnek. A szabályok szerint pedig a kalózkodás és a fosztogatás elfogadott életmód, az ellenség megölése egy csatában nemcsak tiszteletre méltó, de vallásos dolog is. Ezenkívül a Vízbefújt Istenben hívők elkötelezett emberek, akik inkább harccal, erőszakkal veszik el amit akarnak fizetés helyett.

4. A Fény Ura (The Lord of Light)
Az istenséget R'hllornak is nevezik, vagy a Tűz Istenének. Ez szintén egy monoteista vallás, hívői szerint az egyetlen igazi istenség. Amikor imádkoznak hozzá, legtöbbször imájuk a következő sorral ér véget:
,,Mert az éj sötét, és tele van iszonyattal."
A vallás papjait és papnőit Vörös Papoknak/Papnőknek szokták hívni. Ilyen a sorozatban Melisandre is. A hit szerint a Fény Urának leszármazottja is van, aki képes megharcolni a közeledő sötétséggel. A kiválasztott hordozhatja a fénykardot. (Lightbringer)

 
 
Minden jog fentartva 2013-2015 (c) gameofthrones.gp

OLDALINFORMÁCIÓ        |        SZABÁLYZAT        |        KAPCSOLAT        |        FACEBOOK        |        TWITTER        |        JOGI NYILATKOZAT


READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu    *****    STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!