Értesülj az elsők között a Trónok Harca aktualitásairól: Folyamaros híráradatat a sorozatról, az aktuális részekről, letöltésekről, feliratról, képekről és érdekességekről!

 

 

| Legfontosabb hírek, érdekességek a sorozatról |

Hivatalos megjelenés: 2017..? (még nem ismert)

Ismertető: George R.R. Martin jelenleg is dolgozik a 6.köteten. A rajongók legnagyobb bánatára a könyvsorozat következő részére várhatóan még nagyon sokat kell várni.

Hírek


 

 

● Törekedj a kulturált hozzászólásra. A nem megfelelő stílusú, zavaró publikáció(k) esetén fent tartjuk a jogot, azok törlésére.
● Cserét itt kérhetsz. Feltételeket IDE KATTINTVA olvashatsz! 

Ha SPOILEREKET is tartalmazó mondanivalód van, kérünk, hogy használd az alábbi chatet: KATTINTS IDE!

 online látogató

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Újraindult. Kérünk, ha szeretnél a partnerünk lenni, vagy nem találod magad a weblapok közt jelezd a szerkesztőség felé. 

     

Kapacitás: 6 szabad hely

 

 
Az oldal témája: Game of Thrones - Trónok Harca
Szerkesztők: Tori, Effy, Senussya, Bee
Nyitás: 2013.06.22.
Kinézet & Kódolás: Tori

>> további rendszerinformáció az oldalról
>> regisztráció és/vagy bejelentkezés az oldalra

 

Látogatottsági adatok

 

Az oldal és szerkesztői nem állnak kapcsolatban a sorozat szereplőivel illetve azok rokonaival, menedzsereivel George R.R. Martinnal vagy a  bármely munkatársával.

Az oldalon található összes anyag az oldal és a szerkesztők saját szellemi terméke/fordítása/cikke/ötlete. A másolás, és más a másodközlés (más oldalon való feltüntetés/átmásolás) - a forrás megjelölése nélkül - szigorúan tilos és jogi következményekkel járhat. A képek és videók a  és George R.R. Martin tulajdonában állnak, ezek nincsenek ezen oldal szerkesztőinek birtokában. 

JOGI NYILATKOZAT BŐVEBBEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vallások

A sorozatban több vallással is megismerkedhetünk, attól függően, Westeros melyik részén jár az ember. 

1. A Hét Hite (Faith of the Seven)
Az elsődleges vallás Westerosban, leginkább a déli részén domináns. Ebben a hitben a monoteizmus érvényesül, tehát a hívők egy isten létezésében hisznek, azonban ennek hét alakja van: az Atya, az Anya, a Szűz, a Vénasszony, a Harcos, a Kovács és az Idegen. Ezek mind-mind mást jelképeznek:

  • Az Atya: az isteni igazságosságot, a halottak lelkei feletti bírálatot
  • Az Anya: a kegyelmet, a békét, a termékenységet és a szülést, néha a "nők erejeként" emlegetik
  • A Szűz: az ártatlanságot, a szerelmet, a gyönyört
  • A Vénasszony: a bölcsességet, a jóslást
  • A Harcos: az erőt és a bátorságot a harcban
  • A Kovács: a teremtést és a kézművességet
  • Az Idegen: a halált és az ismeretlent

A hívők közül a papokat Septonoknak, a papnőket pedig Septáknak nevezik.

2. A Régi Istenek (The Old Gods of the Forest)
Északon a legtöbben nem vették át az új vallást, helyette maradtak a Régi Isteneknél. Régen ez volt az általános vallás Westerosban. Politeizmus jellemző rá, tehát több, pontosabban számtalan isten (és szellem) szerepel benne, ezek a természet névtelen erői. A hit kevésbé szervezett, mint a többi, és személyesebb is, de az alapvető szabályok itt is megvannak. A hívők általában fákhoz imádkoznak, melyeknek fehér törzsük és vörös leveleik vannak, ezek a szívfák.

3. A Vízbefúlt Isten (The Drowned God)
A Vas-szigetek lakói csakúgy mint az északiak, megtartották régi vallásukat. Ők viszont - a Hét Hitéhez hasonlóan - egyetlen isten létezésében hisznek, és az ő szabályai szerint élnek. A szabályok szerint pedig a kalózkodás és a fosztogatás elfogadott életmód, az ellenség megölése egy csatában nemcsak tiszteletre méltó, de vallásos dolog is. Ezenkívül a Vízbefújt Istenben hívők elkötelezett emberek, akik inkább harccal, erőszakkal veszik el amit akarnak fizetés helyett.

4. A Fény Ura (The Lord of Light)
Az istenséget R'hllornak is nevezik, vagy a Tűz Istenének. Ez szintén egy monoteista vallás, hívői szerint az egyetlen igazi istenség. Amikor imádkoznak hozzá, legtöbbször imájuk a következő sorral ér véget:
,,Mert az éj sötét, és tele van iszonyattal."
A vallás papjait és papnőit Vörös Papoknak/Papnőknek szokták hívni. Ilyen a sorozatban Melisandre is. A hit szerint a Fény Urának leszármazottja is van, aki képes megharcolni a közeledő sötétséggel. A kiválasztott hordozhatja a fénykardot. (Lightbringer)

 
 
Minden jog fentartva 2013-2015 (c) gameofthrones.gp

OLDALINFORMÁCIÓ        |        SZABÁLYZAT        |        KAPCSOLAT        |        FACEBOOK        |        TWITTER        |        JOGI NYILATKOZAT


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!